Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с температурата на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с температурата на двигателя

Здравейте колеги , вече се чудя какво да правя преди колата си загряваше до чертата преди тази на 90те градуса , веднага смених термостат но подобрението е никакво малко се вдигна температурата но съвсем малко , в студовете колата и на едно място загрява до там и не иска повече . Дайте някой савет , че нямам нерви вече. Да отбележа , че като е топло понякога стига 90 на място дори в града си карам с тази температура и извънградско малко пада стои под 90-те. И отбелязвам с чисто нов термостат съм и е пробван и работи нормално. Поздрави

Това само зимата ли е така? Лятото как стоят нещата?

В студовете моята си загрява и над 90 на място или докато пълзя в задръстванията, пуска си се и първата степен на перката даже.
    Като се движа по-бързо, да речем с около 80км/ч. по Цариградско температурата и на мен ми пада доста - някъде 75-80 градуса по уреда.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

понякога уреда лъже - може да е зради прецакан датчик. Най-добре измери температурата в казанчето и я сравни с тази на уреда. При мен показа доста разлика - по уред около 70 на термометър 87. Успех и кажи какво е станало.
      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
        понякога уреда лъже - може да е зради прецакан датчик. Най-добре измери температурата в казанчето и я сравни с тази на уреда. При мен показа доста разлика - по уред около 70 на термометър 87. Успех и кажи какво е станало.
        Aко и при мен е така, това означава, че първата степен на перката се пуска на над 120 градуса, което ме съмнява да е така.
        Освен това, не би ли трябвало в казанчето температурата да е по-висока? Датчика за температурата е върху термостата, където потока се движи и температурата май е по-ниска.
        Сещам се и още нещо - моята кола е фаза 2, която е с два термодатчика - единият за уреда в купето, другият за управлението на перката и термостата.
        При двигателите от фаза 1 (150к.с.) има само един общ датчик.

Абе, най-добре колегата да отиде в сервиз, а не да гадаем тука...

П.П.
        bouncer ти пък къде се месиш в темата, като вече не си от "наш'те", нали ти смениха мАторЯ!?
        И дай някое клипче да видим как върви, не се стискай!

П.П.П.
        Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
        е как те не ебе срам да го кажеш това
        Още съм си от "наш'те" ама с малко по-различен матор
        Е бъзикам се де, ти пък, 'начи...
        Last edited by Fear; d.m.y г., 13:30.
        Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
          bouncer ти пък къде се месиш в темата, като вече не си от "наш'те", нали ти смениха мАторЯ!?
          И дай някое клипче да видим как върви, не се стискай!
          е как те не ебе срам да го кажеш това
          Още съм си от "наш'те" ама с малко по-различен матор Клипче ще дам при първото затопляне, че сега с тез снегове и поледици ако кача над 2500 оборота и всичкото стълб ме зове

и да не е само спам - ако се окаже че е датчик той е между 5 и 15 лв
          няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
            Сещам се и още нещо - моята кола е фаза 2, която е с два термодатчика - единият за уреда в купето, другият за управлението на перката и термостата.
            При двигателите от фаза 1 (150к.с.) има само един общ датчик.
            При фаза 2 мотора незнам с колко датчика е ,обаче старият мотор е с 2 също ,един на термоса и един в блока. И до колкото разбрах единият е за ECU-то ,а другият за уреда на таблото. Сменял съм ги и двата.

Първоначално публикувано от ewm Покажи съобщение
            Здравейте колеги , вече се чудя какво да правя преди колата си загряваше до чертата преди тази на 90те градуса , веднага смених термостат но подобрението е никакво малко се вдигна температурата но съвсем малко , в студовете колата и на едно място загрява до там и не иска повече . Дайте някой савет , че нямам нерви вече. Да отбележа , че като е топло понякога стига 90 на място дори в града си карам с тази температура и извънградско малко пада стои под 90-те. И отбелязвам с чисто нов термостат съм и е пробван и работи нормално. Поздрави
            Както казаха колегите измери си температурата в казанчето и я сравни с уреда. Другото което е може да не е обезвъздушена хубаво ,но уж мотора се обезвъздушавал сам А най важното е да ти работят и двете степени на перките при нужните температури. Мери с термометъра и гледай кога се включват.
            Last edited by mochko1; d.m.y г., 13:52.
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Fiat Bravo II 1.4 90hp
            sigpic
            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
              При фаза 2 мотора незнам с колко датчика е ,обаче старият мотор е с 2 също ,един на термоса и един в блока. И до колкото разбрах единият е за ECU-то ,а другият за уреда на таблото. Сменял съм ги и двата.
              Уф, много съм прост!
              Разменил съм фазите на мотора - МОЯТ (фаза 2) е с един датчик, който е на термостата, а аз съм написал обратното в предишния си пост.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Колеги само зимата е проблема лятото нещата са си на 6 , там е загадката данеби тоз датчик студа да го побърква като се позатопли малко и се оправят нещата.

Comment

На място и -30 да е ,и с развален термостат пак трябва да качва температурата.
                  Значи нещо уреда ти се е смахнал или съответният датчик.
                  Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                  Fiat Bravo II 1.4 90hp
                  sigpic
                  Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Всичко.което казват е в
                    ярно отиди в сервиз,кво питаш
                    Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

Ами колега питам щото датчика се сменя елементарно и ако някой е имал такъв проблем да каже и да го сменям . Но ще трябва сервиз наистина ,че в тези студове не ми са мерят температури и да сменям . Мерси за вниманието

Comment

Колеги , свалях термостат оказа се въпреки ,че е нов не затваряше напълно , сега съм с Бер който го тествахме и си затваря чудесно , но все пак температурата е между чертичката над 50 градуса и 90 . Кажете кой датчик за какво е имам чуството ,че вътре в колата не ми показва правилно.Поздрави

Comment

Ако датчикът на термостата е с три крачета - пуска/спира перките и мести стрелката в купето.
                          Ако същият е с две крачета - пуска/спира перките, а онзи за стрелката в купето е навит в блока на двигателя и се намира точно зад термоса. Писано е 300 пъти по въпроса.
                          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

това ме навежда на мисълта ,че проблема е друг . Днеска след адски много форсиране на едно място загря 90 градуса и пусна перките.Това значи ,че датчика си работи , или много яко се обърква и само ми показва ,че на 90 ги включва а ги включва на 100 някаде.

Comment

Oтиди на диагностика, там ще си покаже.
                              Моят датчик е нов и въпреки това също "лъже" с 1-3 градуса.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Working...
                              X